Recept: Pasta met spek en spinazie

Makkelijk en eenvoudig recepet voor tijdens het kamperen. Heerlijke Pasta met spekjes en spinazie (4 personen)

Makkelijk en eenvoudig recepet voor tijdens het kamperen. Heerlijke Pasta met spekjes en spinazie (4 personen)

Ingrediënten:

  • 300-500 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 300 gram spekjes
  • 500 gram diepvriesspinazie (met room, Alpro of Boursin)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml kookroom (optioneel, voor extra romigheid)
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Haal de diepvriesspinazie uit de vriezer en laat deze ontdooien. Je kunt dit versnellen door de spinazie in een magnetronbestendige kom te doen en deze kort in de magnetron te verwarmen.
    • Hak de knoflook fijn.
  2. Pasta koken:
    • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
    • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
    • Giet de pasta af en zet apart.
  3. Spekjes bakken:
    • Verhit een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur.
    • Voeg de spekjes toe en bak ze krokant. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
    • Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat het spekvet in de pan.
  4. Knoflook fruiten:
    • Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  5. Spinazie toevoegen:
    • Voeg de ontdooide spinazie toe aan de pan en roer goed door.
    • Laat de spinazie goed warm worden en meng het met de knoflook.
    • Als je de spinazie extra romig wilt maken, voeg dan nu de kookroom toe en laat het geheel even pruttelen.
  6. Meng de ingrediënten:
    • Voeg de spekjes terug in de pan en roer alles goed door elkaar.
    • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed zodat de pasta bedekt is met de spinazie en spekjes.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveren:
    • Serveer de pasta direct op borden.
    • Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.
Share the Post:
nl_NL_formal