Top 7 Leatherman Multitools

Review van de top zeven Leatherman multitools die elke kampeerder zou moeten overwegen aan zijn uitrusting toe te voegen.

Top 7 Leatherman Multitools: review

Voor kampeerliefhebbers is het van groot belang om betrouwbare en veelzijdige tools bij de hand te hebben. Leatherman multitools zijn een begrip geworden in de wereld van kampeermateriaal vanwege hun functionaliteit en duurzaamheid. In deze blogpost verkennen we de top zeven Leatherman multitools die elke kampeerder zou moeten overwegen aan zijn uitrusting toe te voegen.

1. Leatherman Wave Plus

De Leatherman Wave Plus is de best verkochte multitool ter wereld, en dat is niet zonder reden. Het biedt een perfecte balans tussen grootte, bruikbaarheid, prijs en comfort. Met een gewicht van 241 gram is het niet te groot of zwaar, wat het ideaal maakt voor kamperen. De Wave Plus heeft tools die met één hand te openen zijn, inclusief een rechte snede mes, een gekarteld mes, een diamantvijl, en een zaagblad. Daarnaast zijn er interne tools zoals een grote platte schroevendraaier, een schaar, een bitwisselaar en een blikopener/flesopener. De tangkop heeft vervangbare draadknippers, en het afgeronde profiel van de handgreep zorgt voor een super comfortabele grip. Deze multitool kost ongeveer €120.

2. Leatherman Surge

De Leatherman Surge is een echte krachtpatser, ontworpen voor zwaar dagelijks gebruik. Met een lengte van 11,5 cm en een gewicht van 335 gram is dit een serieuze tool voor degenen die vaak met gereedschap werken. De Surge heeft vier van buitenaf toegankelijke tools: een rechte snede mes, een gekarteld mes, grote scharen, en een verwisselbaar blad. Intern vind je verschillende schroevendraaiers, een bitwisselaar, een priem met een bladrand, en een blikopener/flesopener. De tangkop is voorzien van vervangbare draadknippers en biedt een comfortabele grip. De prijs van de Surge ligt rond de €150.

3. Leatherman Skeletool

De Leatherman Skeletool is ontworpen met minimalisme in gedachten. Het biedt de essentiële tools die je in een multitool verwacht: een mes, tang en schroevendraaier, allemaal verpakt in een lichtgewicht ontwerp van 142 gram. Het heeft een enkele-hand-opening mes en een liner lock, wat het niet geschikt maakt voor openbaar dragen in sommige landen. De Skeletool heeft ook een ingebouwde karabijnhaak/flesopener en een zakclip voor gemakkelijke toegang. De standaardversie kost ongeveer €80, terwijl de premium CX-versie ongeveer €140 kost.

4. Leatherman Micra

De Leatherman Micra is een compacte, schaar-gebaseerde multitool die perfect is voor aan je sleutelhanger. Sinds 1996 is dit de beste sleutelhanger-multitool die je kunt kopen. Met een gewicht van slechts 49 gram biedt het een scala aan tools, waaronder uitstekende scharen, een kleine schroevendraaier met flesopener, een tweedimensionale Phillips schroevendraaier, pincet, nagelvijl en -reiniger, een middelgrote platte schroevendraaier, en een mesje. De Micra is ideaal voor dagelijks gebruik en kost ongeveer €35.

5. Leatherman Knifeless Rebar

De Knifeless Rebar is een zeer capabele Leatherman in de originele stijl, zonder extern toegankelijke tools. Het weegt 190 gram en biedt een uitgebreide set gereedschappen, waaronder een schaar, verschillende schroevendraaiers, een priem, een houtzaag, een vijl, een blikopener/flesopener, en een 3D Phillips schroevendraaier. Deze versie zonder mes is legaal om mee te nemen in landen waar het dragen van vergrendelbare messen verboden is, zoals het VK. De Knifeless Rebar kost ongeveer €85.

6. Leatherman Free P2

De Leatherman Free P2 is een innovatief ontwerp uit 2019 met een magnetisch systeem dat snelle en gemakkelijke toegang tot de tools biedt. Het weegt 215 gram en heeft extern toegankelijke tools, waaronder een combinatie mes, schroevendraaiers, een priem, een pakketopener/pry tool, een blikopener/flesopener, en een zakclip. Ondanks enkele beperkingen is het een goed uitziende, gebruiksvriendelijke multitool met een hoogwaardige afwerking. De Free P2 kost ongeveer €130.

7. Leatherman Crunch

De Leatherman Crunch is uniek in de wereld van multitools met zijn vergrendelbare tang, oftewel mole grips of vice grips. Sinds 1999 biedt de Crunch een compacte en lichtgewicht oplossing (190 gram) voor iedereen die met moeren, bouten, pijpen of ander metaalwerk werkt. Naast de vergrendelbare tang heeft het een vijltje, verschillende schroevendraaiers, een mes met gekartelde rand, draadstrippers en een zeskantige schroevendraaier. De Crunch kost ongeveer €120.

Met deze top 7 Leatherman multitools ben je altijd goed voorbereid, of je nu aan het kamperen bent, klussen in huis doet of gewoon dagelijkse taken wilt vergemakkelijken. Voeg ze toe aan je uitrusting en ervaar het gemak en de betrouwbaarheid van Leatherman.

Share the Post:
nl_NL_formal