2 jaar wonen in een Bell tent in Zweden

JOJO leefde 2 jaar onafgebroken in een Bell tent in Zweden. Ontdek zijn eerlijke ervaring.

Leven in een CanvasCamp Tent: Mijn Tweejarige Avontuur in Zweden

Hoi, ik ben Yo-Yo, en ik heb de afgelopen twee jaar in een tent geleefd in de prachtige wildernis van Zweden. Mijn reis heeft me van de oevers van een serene meer naar de diepten van een bos en zelfs bovenop een vlot gebracht. Gedurende dit avontuur was mijn constante metgezel de Sibley 500 Pro Tech tent van CanvasCamp. Vandaag wil ik mijn eerlijke recensie van deze tent delen, die ik door en door heb leren kennen.

Eerste Indrukken en Belangrijke Kenmerken

De Sibley 500 Pro Tech tent is een katoenen canvastent met een stof van 300 gram per vierkante meter en een robuuste plastic vloer die in de tent geritst kan worden, zodat hij afgesloten is van de elementen. Een van de belangrijkste redenen waarom ik voor deze tent koos, was de kwaliteit van de stof en de beschikbare accessoires, die extra isolatie en bescherming bieden voor winterkamperen.

Ik kocht aanvankelijk de standaardversie van de Sibley 500, die ik gebruikte in het bos en op een eiland. Later kreeg ik een iets ander model met twee deuren van CanvasCamp, wat perfect was voor mijn vlotavonturen omdat ik hierdoor kon sturen terwijl ik in de tent zat.

Leven met de Tent

Het opzetten van de Sibley 500 Pro Tech is eenvoudig. Je begint met het bevestigen van de vloer aan de grond, rits hem helemaal rondom vast en monteer dan de middenpaal. Een kenmerk dat ik waardeer, is de veer in de tentpaal, wat de montage vergemakkelijkt. In vriesomstandigheden kan de rubberen band in de paal echter breken, dus houd hier rekening mee als je van plan bent om de tent in koude omstandigheden op te slaan.

De tent houdt zich goed in verschillende weersomstandigheden. Zelfs met sneeuw op het dak en een vuur binnenin de tent, zorgt het ontwerp ervoor dat gesmolten sneeuw langs de lijnen loopt zonder problemen te veroorzaken. De standaard plastic spanners die bij de tent worden geleverd, kunnen echter bevriezen in de winter, wat aanpassingen moeilijk maakt. Voor kamperen in koude omstandigheden raad ik aan om deze te vervangen door metalen spanners, die gemakkelijker te hanteren zijn met handschoenen aan en minder snel breken.

Duurzaamheid en Upgrades

Na anderhalf jaar continu gebruik begonnen sommige standaardcomponenten, zoals de touwen en tentankers, slijtage te vertonen. De touwen zijn adequaat, maar kunnen breken in strenge winteromstandigheden. Ik verving ze door stevigere metalen exemplaren. De standaard tentankers zijn ook wat kort naar mijn smaak, vooral bij sterke wind, dus ik schakelde over op langere, robuustere ankers.

De gaasdeur van de tent is een handige functie voor ventilatie, maar heeft een ontwerpfout: een opening waardoor knaagdieren binnen kunnen komen. Dit kan eenvoudig worden opgelost met een stuk klittenband om de opening af te sluiten. Ondanks dit kleine probleem is de algehele constructie van de tent uitstekend. De naden zijn goed gestikt en de stof is bestand gebleken tegen sterke wind en intensief gebruik.

Canvascamp Sibley 500 ProTech: € 1.049
Canvascamp Sibley 300 ProTech: € 649

Eindconclusie

Zou ik de Sibley 500 Pro Tech opnieuw kopen? Absoluut. Voor zijn prijsklasse en de kwaliteit die hij biedt, is het een van de beste tenten die beschikbaar zijn. De kleine aanpassingen die ik heb gedaan, zoals het upgraden van de spanners en ankers, zijn dingen die ik zou aanraden voor elke serieuze kampeerder. De extra accessoires, zoals de winterisolatielaag en de tentfly, maken het veelzijdig voor alle seizoenen.

Deze tent is mijn thuis geweest door allerlei weersomstandigheden en hij heeft het uitstekend volgehouden. Of je nu van plan bent om lange tijd in de wildernis te verblijven of een betrouwbare tent nodig hebt voor uitgebreide kampeertrips, de Sibley 500 Pro Tech is een fantastische keuze.

Nu ik dit hoofdstuk van mijn avontuur afsluit, kijk ik uit naar nieuwe projecten met deze tent en mijn vlot. Blijf op de hoogte voor meer updates en gelukkig kamperen allemaal!

Share the Post:
nl_NL_formal